Lider du af paradentose?

Paradentose, eller parodontose, er en tandsygdom, som skyldes bakteriebelægninger på tænderne. Sygdommen starter med tandkødsbetændelse, der efterfølgende breder sig til knoglen, som tænderne sidder fast i.

Hvordan undgåes paradentose?

Patienter med paradentose oplever sjældent symptomer før, at problemet er alvorligt. De første symptomer er blødning fra tandkøbet, men i mere alvorlige tilfælde bliver tænderne løse eller flytter sig.

For at undgå paradentose er grundig mundhygiejne afgørende, og her kan du selv gøre en stor del af arbejdet for at passe på din mund – men det er også vigtigt, med jævne mellemrum, at du får kontrolleret tandkødslommerne og får fjernet bakteriebelægninger og tandsten hos tandlægen.

Rygning kan forværre selv en mild grad af paradentose.

 

Behandling af paradentose

Der er forskellige former for paradentosebehandlinger, som afhænger af alvorsgraden. Hos dinTANDLÆGE Hobro får paradentosepatienter altid en grundig instruering i god mundhygiejne, og derudover får patienterne også lavet en ”dybderensning” af tandkødslommerne. For nogle paradentosepatienter vil det dog være nødvendigt at supplere behandlingen med medicin eller en paradentose-operation.

Det vigtigste ved paradentosebehandling er et tæt samarbejde mellem dig og din tandlæge – hvor vi i fælleskab laver en plan for den fremtidige behandling, så vi sikrer dig det bedste, vedvarende resultat.

Andre behandlinger

Hvad koster
en tandbehandling?

Og hvad er forskellen på de frie og faste ydelser?

Læs mere her

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlæge, så book din tid her.

Bestil tid