Tandbehandling til børn og unge

Alle kommuner tilbyder gratis tandpleje til børn og unge, indtil de fylder 18 år. Behandlingen foregår på kommunens egne klinikker. Der er dog frit valg af tandlæge, så børn og unge kan også vælge at gå til tandlæge hos en privatpraktiserende tandlæge.

Børn mellem 0 og 15 år

Børn er meget velkomne hos os. Du skal dog være opmærksom på, at det kommunale tilskud falder, så længe barnet er under 16 år. Det betyder, at der er en egenbetaling på 35 % og et kommunalt tilskud på 65 % for tandbehandlinger.

 

Unge på 16 0g 17 år

Unge på 16 og 17 år kan frit vælge tandlæge og samtidig beholde det kommunale tilskud, så behandlingen er gratis. Det betyder, at hvis du er fyldt 16 år og ønsker at gå til tandlæge hos dinTANDLÆGE Hobro, skal du blot bede den kommunale tandpleje om at blive udskrevet hos dem. Herefter overfører de alle relevante oplysninger om dine tænder til os.

Når du fylder 18 år, fortsætter vi med at indkalde dig til undersøgelser, så du bliver ved med at have en sund mund, og ikke "falder ud" af systemet.

 

UNGE PÅ 18-21 ÅR

Fra 1. juli 2022 tilbydes unge mellem 18 og 21 år ligeledes gratis tandbehandling. Ordningen indfases over en flerårig periode:

2022: 18 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2023: 18-19 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2024: 18-20 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2025: 18-21 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje

Ordningen giver desuden de unge mulighed for selv at vælge om de vil gå hos en privatpraktiserende tandlæge eller fortsætte hos den kommunale børne- og ungdomstandpleje.

Andre behandlinger

Hvad koster
en tandbehandling?

Og hvad er forskellen på de frie og faste ydelser?

Læs mere her

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlæge, så book din tid her.

Bestil tid